• Uniek merk met eigen ontwerpen en kleine collecties
 • Gratis verzending in NL boven de €100
 • Niet goed? Voucher terug!

9.8

Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

Van ontwerp tot schoen

Hoe ontstaat een nieuwe collectie en waar haal ik mijn inspiratie vandaan? In deze blog vertel ik je hier meer over en de bijbehorende zaken.

Van ontwerp tot schoen
Blog

Van ontwerp naar schoen

Waarom ik het merk Zivaano ben gestart is voor de meeste vrouwen die mij kennen wel duidelijk. Ikzelf heb al jaren lang een grotere schoenmaat en vond het aanbod dramatisch. Na wat marktonderzoek te hebben gedaan ben ik erachter gekomen dat ik niet de enige ben. Dus startte ik mijn eigen schoenenmerk. Bij Zivaano koop je leuke en trendy damesschoenen in de schoenmaten 42 t/m 45.

Nu Zivaano enige tijd bestaat kan ik bevestigen dat de resultaten van mijn onderzoek kloppen, want er is veel vraag naar mooie trendy en vrouwelijke damesschoenen in een grotere maat!


Inspiratie opdoen

Een nieuwe collectie damesschoenen in een grote maat ontstaat bij Zivaano niet zomaar. Ik ontwerp alle modellen zelf. Aangezien ik zelf een grotere schoenmaat heb weet ik als geen ander de knelpunten bij het zoeken naar trendy damesschoenen in een grotere maat. Ik laat me inspireren door het straatbeeld, bezoek diverse (internationale) beurzen en reis naar het buitenland om nog meer inspiratie op te doen.


Een goedlopende collectie damesschoenen in grotere maten

Met de inspiratie die ik vastgelegd heb op foto of door middel van aantekeningen kijk ik naar mijn goedlopende items uit voorgaande collecties. Van hieruit ga ik beginnen met het samenstellen van een nieuwe collectie trendy damesschoenen in een grote schoenmaat. Ik stel een lijst met specificaties op en voeg daar het aanwezige beeldmateriaal aan toe. Dit gaat vervolgens naar mijn fabrikant en zij gaan aan de slag met de eerste samples. Per model wordt bekeken welke leest hiervoor geschikt is of dat er eventueel een nieuwe leest gemaakt moet worden. Na een paar weken ontvang ik de eerste samples.


Het testen van de nieuwe collectie damesschoenen

De samples die ik toegestuurd krijg zijn gemaakt in mijn eigen schoenmaat. Ik kan de schoenen dus zelf uitproberen voordat ze in de collectie verschijnen. Ik kan voelen hoe de pasvorm is en heel belangrijk, of ze lekker lopen. Ik stuur mijn commentaar terug naar de fabrikant en indien nodig worden er nieuwe samples gemaakt, net zo lang tot ik helemaal tevreden ben. Als de gehele nieuwe collectie damesschoenen naar wens is, worden ze geproduceerd. Zodra ze binnen zijn verschijnen ze op Zivaano.com en kan ik mijn trouwe klanten weer trots verrassen met een mooie nieuwe collectie damesschoenen in een grotere maat.


Wil je op de hoogte gesteld worden zodra de nieuwe collecties van Zivaano binnen zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina en ontvang tevens €5,- shoptegoed. 

Laat een reactie achter

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen .

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Sneaker Roos in nieuwe kleuren én maten!
  27 / Sep / 2022

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  Sneaker Roos in nieuwe kleuren én maten!

 • We denken aan onze planeet! Een TRY-OUT, een experiment!  Wie doet mee?
  22 / Jul / 2022

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  We denken aan onze planeet! Een TRY-OUT, een experiment! Wie doet mee?

 • ZIVAANO heeft een nieuwe eigenaar!
  26 / Nov / 2021

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  ZIVAANO heeft een nieuwe eigenaar!

 • ZIVAANO - Onderhoud van metallic schoenen
  05 / Apr / 2021

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  ZIVAANO - Onderhoud van metallic schoenen

 • Online magazijnverkoop woensdag 29 juli van 10-12 uur via Social Media
  27 / Jul / 2020

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  Online magazijnverkoop woensdag 29 juli van 10-12 uur via Social Media

 • Sample Sale - zaterdag 21 juni en woensdag 24 juni van 10 - 19 uur
  10 / Jun / 2020

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  Sample Sale - zaterdag 21 juni en woensdag 24 juni van 10 - 19 uur

 • ZIVAANO - SAMPLE SALE zaterdag 18 januari
  27 / Dec / 2019

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  ZIVAANO - SAMPLE SALE zaterdag 18 januari

 • PRE BLACK FRIDAY ACTIE
  23 / Nov / 2019

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  PRE BLACK FRIDAY ACTIE

 • Vrijdag 29 november Black Friday in de winkel van Bij Saar Thuis
  07 / Nov / 2019

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  Vrijdag 29 november Black Friday in de winkel van Bij Saar Thuis

 • Zaterdag 19 oktober VIP dag voor vaste klaten
  23 / Sep / 2019

  Vivien van Wissen - 12 / Jan / 2018

  Zaterdag 19 oktober VIP dag voor vaste klaten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »